Vyvážený obsah bílkovin, vlákniny a mikroživin
Protein z mandlí v RAW kvalitě se vyrábí vylisováním loupaných mandlí za studena, kdy se zbaví většiny oleje (a tudíž také tuku) a následným rozemletím. Mandlový protein je výborným zdrojem bílkovin pro všechny, kteří preferují veganskou a RAW stravu. Obsahuje vysoký podíl důležitých aminokyselin v rámci celkové bílkoviny (BCAA 16 %, glutamin 23 %, arginin 11 %, esenciální aminokyseliny 33 %).
Je oblíbenou součástí jídelníčku zdravého stravování a fit receptů. Díky znouuzavíratelnému obalu vydrží čerstvý i dlouho po otevření.
Využití mandlového proteinu
Můžete ho použít všude, kde chcete dodat oříškovou chuť mandlí. Nejoblíbenější je v kaších, müsli, smoothies a jogurtech. Přidává se také do těsta na koláče, sušenky, lívance, vzhledem k nízkému množství tuků však klasickou mouku může nahradit jen z části.
Pro koho je protein z mandlí vhodný?
pro sportovce a fitness nadšence,
pro celiaky a lidi trpící intolerancí na laktózu,
pro ty, kteří dodržují low-carb stravování,
pro vegany a ty, kteří preferují RAW stravování.
Návod k přípravě: Přidejte 1 odměrku (1,5 až 2 lžíce) 25 – 30 g do 200–300 ml vody nebo rostlinného mléka a rozmíchejte v shakeru. Můžete stejné množství přidat do kaše nebo smoothie.
Doporučené dávkování: 1 porce = 30 g. Užívejte 1–3× denně pro obohacení jídelníčku o bílkoviny.
Složení: protein z částečně odtučněných loupaných mandlí
Upozornění: Může obsahovat stopy arašídů, sezamu, jiných skořápkových plodů a máku. Není vhodné pro děti do 5 let, těhotné a kojící ženy.
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
1578 kj / 377 kcal
Tuky
14,0 g
– z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g
Sacharidy
28,0 g
– z toho cukry
5,0 g
Bílkoviny
50,0 g
Sůl
0,02 g