Málo tuku a spousta bílkovin
Protein se vyrábí vylisováním loupaných nepražených arašídů za studena, kdy se zbaví většiny oleje (a tudíž také tuku) a následným rozemletím. Protein z arašídů je výborným zdrojem bílkovin pro všechny, kteří preferují veganskou a RAW stravu. Obsahuje přirozeně také resveratrol. Je oblíbenou součástí jídelníčku zdravého stravování a fit receptů.
Díky znouuzavíratelnému obalu vydrží čerstvý i dlouho po otevření.
Využití arašídového proteinu
Můžete ho použít všude, kde chcete dodat chuť arašídů. Nejčastěji se přidává do kaší, müsli, smoothies a jogurtů, lze ho však rozmíchat v shakeru ve vodě či rostlinném mléce. Přidává se také do těsta na koláče, sušenky, lívance, vzhledem k nízkému množství tuků však nemůže nahradit mouku.
S oblibou se přidává také do slaných jídel, především asijských, ale také do salátů a krémových polévek.
Pro koho je protein z vlašských ořechů vhodný?
pro sportovce a fitness nadšence
pro celiaky a lidé trpící intolerancí na laktózu
pro vegany a ty, kteří preferují RAW stravování.
Návod k přípravě: Přidejte 1 odměrku (1,5 až 2 lžíce) 25 – 30 g do 200–300 ml vody nebo rostlinného mléka a rozmíchejte v shakeru. Můžete stejné množství přidat do kaše nebo smoothie.
Doporučené dávkování: 1 porce = 30 g. Užívejte 1–3× denně pro obohacení jídelníčku o bílkoviny.
Složení: protein z částečně odtučněných loupaných nepražených arašídů
Upozornění: Může obsahovat stopy sezamu, jiných skořápkových plodů a máku. Není vhodné pro děti do 5 let, těhotné a kojící ženy.
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
1659 kj / 396 kcal
Tuky
11,0 g
– z toho nasycené mastné kyseliny
2,0 g
Sacharidy
29,0 g
– z toho cukry
6,0 g
Bílkoviny
51,0 g
Sůl
0,02 g