Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Zařazení: Luštěniny – fazole barevná. Země původu: Čína.
Složení: Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
VÝROBCE: COUNTRY LIFE S.R.O., NENAČOVICE 87266 01, BEROUN 1.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/100G:
energetická hodnota:
2713kj/648kcal