Černý rybíz je beztrnný keř, jehož cenné vlastnosti jsou známy již od sv. Hildegardy z XII. století. Z tohoto keře se využívají listy, plody a v posledních letech hlavně pupeny. V minulosti vyšlo několik pojednání a studií o jeho výjimečných vlastnostech. Listové a pupenové části obsahují silice, třísloviny, vitamíny, flavonoidy, pektiny a fytoncidy. Plodům se říká vitamínová bomba. Cenné je jeho působení v bylinných kombinacích, kde posiluje účinky jiných rostlin směsi.
Užívání tinktury:
Denní dávka = počet kapek odpovídající hmotnosti člověka rozdělíme na dvě nebo tři denní dávky (např. při celkové hmotnosti 60 kg dávku rozdělíme na 2 x 30 kapek nebo 3 x 20 kapek).
NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16.května 2012), které platí od 14.12 2012 nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na idský organismus.
Výrobce: Mgr. Jarmila Podhorná, Brodek u Konice 3, 798 46.