Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem “miso”. Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují v cedrových soudcích. Mugi miso je středně hnědé miso vyráběné ze sóji a ječmene fermentované přibližně rok.
Návod na přípravu: Používá se pro dochucení polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Miso by nemělo projít varem a proto přidávejte vždy na konec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.
Země původu: Japonsko.
Složení: SÓJOVÉ boby 58 %, JEČMEN 29 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny: Lepek, Soja.
Skaldování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Distributor: COUNTRY LIFE s.r.o., Nenačovice 87266 01, Beroun