Chilli můžeme zařadit do velké skupiny paprik, kterých dnes známe přibližně 200 odrůd. Mleté chilli se používá do všech pokrmů, kterým chceme dodat ostrou či pikantní chuť. Ostrost typickou pro chilli papričky způsobuje látka capsicin a pálivost chilli papriček se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonsku a Africe. Obsahují vitamín C a karoten B. Mleté chilli má široké využití v kuchyni, například k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád nebo do kořenících směsí.
NAŠE TYPY
- Faith in Nature - Tekuté mýdlo Dračí ovoce, 400 ml 139 Kč
- Innobiz Utrazvukový difuzér se zvlhčovačem vzduchu Omelia - výrazné světelné efekty, 2 programy 1 399 Kč
- Allnature Epsomská sůl Levandule 1 kg - pro uvolnění a zklidnění 145 Kč
- Nacomi - Arganová maska na vlasy s kašmírovými proteiny, 200 ml 242 Kč