mouka – ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
příloha – zrno přes noc namočíte, poté uvaříte (1,5 hodiny) a můžete ho přidat například do rizota
karbanátky, sekaná – uvařené zrno můžete namlít do vaší oblíbené směsi na karbanátky nebo sekanou
nádivky – uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
zavářka – zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. Ozimá pšenice nese svůj název podle toho, že se vysévá na podzim a sklízí se v létě následujícího roku. Zrno na podzim vyklíčí, přes zimu je ve vegetativním stavu a na jaře vyroste v rostlinu. Jařiny jsou opakem ozimu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto