Ostružinový džem, který vás zvedne ze židle!
Džem obsahuje 80% celých ostružin. Dobře se roztírá, neobsahuje přidaný cukr a díky vysokému procentu použité dužiny má sladkokyselou chuť. Výborně se hodí k dezertům jako jsou palačinky, wafle nebo jen tak na pečivo.
Ručně zpracovaná každá ostružina
Při výrobě je zpracována celá dužina plodů a džem neobsahuje žádné umělé konzervanty nebo barviva. Při výrobě bylo na 100 g džemu použito 80 g BIO ostružin. Doporučujeme skladovat v chladu a nevystavovat slunečnímu záření.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 526 kJ / 124 kcal |
Tuky | < 0,5 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,4 g |
Sacharidy | 27 g |
– z toho cukry | 24 g |
Bílkoviny | 1,3 g |
Sůl | < 0,01 g |
BIO certifikace CZ-BIO-001
Náš ostružinový džem má BIO certifikát – Produkce ekologického zemědělství EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: (80 %) BIO ostružiny, BIO jablečný koncentrát, zahušťovadlo: pektin.
Původ: EU
Skladování: Doporučujeme před konzumací promíchat. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na sklenici. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření uchovávejte v suchu při teplotě +4°C a spotřebujte do 2 měsíců.
Hmotnost: 260 g
Recepty :
Palačinky z tvarohového těsta plněné džemem
Postup
- Tvaroh a vejce pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladkou hmotu, zamíchejte kukuřičný škrob, špetku soli a pokud by si měl těsto ještě řídké přimíchejte trochu špaldové mouky (mouka ale nemusí být nutná).
- Dejte těsto alespoň 20 minut odležet. Pak už jen upečte palačinky. Při tomto palačinkovém těstě je nutné mít opravdu dobrou pánev, ať se ti nic nepřichytí.
- Jako náplň jsem použila ostružinový džem bez přidaného cukru, ale díky vysokému podílu dužiny je opravdu příjemný sladký. Na vrch už jen nějaké ovoce, mletá skořice a oříškové máslo.