Složení: naklíčený a fermentovaný hrách (Pisum sativum)*, kakaovník pravý (Theobroma cacao)*, přírodní aroma, hrachová vláknina (Pisum sativum)*, přírodní aroma, mořský minerální komplex (Lithothamnion sp.), arabská guma (Acacia senegal)*, extrakt z listů stévie sladké (Stevia rebaudiana)*, extrakt z listů špenátu setého (Spinacia oleracea), extrakt z brukve zelné (Brassica oleracea), extrakt z mrkve obecné (Daucus carota), extrakt z řepy obecné (Beta vulgaris), extrakt z rajče (Solanum lycopersicum), extrakt z houževnatce jedlého tzv. šiitake (Lentinula edodes), extrakt z plodů jabloně domácí (Malus domestica), extrakt z brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus), extrakt z plodů třešně ptačí (Prunus avium), extrakt z plodů pomerančovníku čínského (Citrus x sinensis), extrakt z plodů brusnice chocholičnaté (Vaccinium corymbosum), extrakt z plodů jahodníku velkoplodého (Fragaria x ananassa), mořský hořčík (Marine magnesium), zázvor lékařský (Zingiber officinale)*.
*ACO – Australian Certified Organic
- Naklíčený a fermentovaný protein ze žlutého hrachu (24 g na porci)
Organický žlutý hrách je před zpracováním namočený, aby se aktivoval proces přirozeného klíčení. Klíčení snižuje přítomnost antinutričních látek, jako je kyselina fytová, které mohou bránit vstřebávání minerálů z proteinu. Proces klíčení také způsobuje, že je protein bohatým zdrojem biologicky dostupného železa, fosforu a zinku. Potraviny jsou také fermentované, čímž se zvyšuje biologická dostupnost živin a protein je šetrný k zažívacímu systému. Těhotenství je obdobím rychlého růstu a vývoje pro matku i dítě. Potřeba bílkovin během těhotenství se zvyšuje o 30 % a je obzvláště důležitá během posledních dvou trimestrů, právě tehdy dochází ke skokovému růstu plodu.
- Přírodní vitamíny a minerály – lukuma / kakao, 74+ stopových minerálů, mořský hořčík, extrakt ze špenátu, extrakt z brokolice, extrakt z mrkve, extrakt z červené řepy, extrakt z rajčat, extrakt z hub shiitake, extrakt z jablek, extrakt z brusinek, extrakt z třešní, extrakt z pomeranče, extrakt z borůvek, extrakt z jahod.
14 vitamínů a minerálů přirozeně pocházejících z ovoce a zeleniny. Kakao je antioxidant. Mrkev přispívá k normální hladině glukózy v krvi. Jablka přispívají k normální činnosti střev a kontrole tělesné hmotnosti. Borůvky obsahují antioxidanty, přispívají k normálnímu stavu zraku, normální hladině glukózy v krvi, normální činnosti cévní soustavy. Dále přispívají k tvorbě kolagenu v oku a normálnímu stavu žaludeční sliznice. Třešeň přispívá k normálnímu vylučování. Pomeranč přispívá k normální funkci dýchacího systému a kontrole tělesné hmotnosti. Jahody přispívají k normálnímu trávení.
Lukuma, špenát, brokolice, červená řepa, rajčata, shiitake, brusinky a pomeranč nemají v EU žádné povolené zdravotní tvrzení.
- Vitamín B1, B2 a B3
Během těhotenství se potřeba matky na vitamíny B1, B2 a B3 zvyšuje o cca 30 %. Vitamín B1, nebo-li thiamin, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, normální psychické činnosti a normální činnosti srdce. Vitamín B2, nebo-li riboflavin, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, k udržení normálních červených krvinek, normálnímu stavu pokožky a zraku. Dále přispívá k normálnímu metabolismu železa, ochraně buněk před oxidativním stresem a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vitamín B3, nebo-li niacin, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, normální psychické činnosti, normálnímu stavu pokožky a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
- Vitamin B6
Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu. Dále přispívá k normální psychické činnosti, normální tvorbě červených krvinek, normální funkci imunitního systému, regulaci hormonální aktivity a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
- Folát
Přírodní forma kyseliny listové, která je absolutně nezbytná v prvních týdnech těhotenství. Nervová trubice se vyvíjí velmi brzy v těhotenství. Často se tak děje ještě předtím, než žena vůbec ví, že je těhotná. Z tohoto důvodu je důležité, aby optimální množství folátu měla žena zahrnuté ve stravě alespoň měsíc před otěhotněním. Folát přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství. Také přispívá k normální syntéze aminokyselin, normální krvetvorbě a podílí se na procesu dělení buněk.
- Betakaroten
Betakaroten je provitaminová forma vitaminu A. To znamená, že je na lidském těle, jak dokáže přeměnit betakaroten na vitamín A, a lidské tělo převede pouze takové množství, které potřebuje na základě jeho aktuálních zásob. Jelikož tělo převádí beta-karoten na vitamín A pouze v případě potřeby, doplnění beta karotenu během těhotenství je bezpečné a nezpůsobuje hypervitaminózu (předávkování vitamínem A), která je během těhotenství nebezpečná.
- Vitamín E
Vitamín E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Požadavky na vitamin E se během kojení zvyšují o 57 %.
- Vitamín C
Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Dále také přispívá k normální činnosti nervové soustavy a normální psychické činnosti zahrnující schopnost koncentrace, učení, paměti a myšlení. Vitamín C, také zvyšuje vstřebávání železa, snižuje míru únavy a vyčerpání a přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
- Železo
U matek je nedostatek a úbytek železa během těhotenství relativně běžný a proto je důležité přijímat dostatek železa ve stravě. Železo přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, normálnímu přenosu kyslíku v těle a normální funkci imunitního systému. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a podílí se na procesu dělení buněk.
- Zinek
Zinek přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad, normálnímu metabolismu sacharidů, normálním rozpoznávacím funkcím, normální syntéze DNA, normální plodnosti a reprodukci, normálnímu metabolismu makroživin, mastných kyselin a vitamínu A. Přispívá k udržení normálního stavu kostí, vlasů, nehtů a pokožky a k udržení normální hladiny testosteronu v krvi. Dále přispívá k normální funkci imunitního systému, normálního stavu zraku a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
- Vápník, hořčík, fosfor a draslík
Vápník, hořčík, fosfor a draslík jsou důležité elektrolyty. Fosfor přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální funkci buněčných membrán. Dále přispívá k udržení normálnímu stavu kostí a zubů. Vápník přispívá k normální srážlivosti krve, normální činnosti svalů, normální funkci nervových přenosů a normální funkci trávicích enzymů. Je potřebný pro udržení normálního stavu kostí a zubů a podílí se na procesu dělení a specializace buněk. Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, k elektrolytické rovnováze, normálnímu energetickému metabolismu a normální činnosti nervové soustavy a svalů. Dále přispívá k normální syntéze bílkovin, normálnímu stavu kostí a kloubů, normální psychické činnosti a podílí se na procesu dělení buněk. Draslík přispívá k normální činnosti nervové soustavy, normální činnosti svalů a přispívá k udržení normálního tlaku krve.