Černý kmín má peprnou zemitou a lehce nahořklou chuť. V Turecku a orientální kuchyni se tato semínka přidávají na chleba a jiné slané pečivo. Bez černého kmínu se neobejde ani indická kuchyně. Přidává se do různých kuřecích, ale i vegetariánských pokrmů, jako jsou kormy či kari. Opražená semínka kmínu dodají nový chuťový rozměr různým zeleninovým salátům.
Kmín bývá také často součástí protinadýmacích čajů. I když je jeho chuť většině lidí příjemná, často nesnáší přímé kousnutí do tohoto semínka. Pokud se tomu chcete vyhnout, stačí kmín do pokrmu přidat v pytlíčku z přírodního materiálu (klidně i s dalším větším kořením, jako je bobkový list nebo jalovec) a po vyvaření vyjmout. Vůni a chuť kmínu rozvinete ještě víc, pokud jej před použitím krátce orestujete.
Zařazení: Kořenicí přípravek.
Země původu: EU.
Složení: Kmín černý celý. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce: Sonnentor s.r.o. Příhon 943 , 696 15
Popis
Další informace
E-shop | |
---|---|
Značka |