Sladovit dobře využijete především při pečení pečiva, ale i při přípravě dezertů.
V kynutém těstě podporuje Sladovit kvasnou činnost droždí a tím vznik objemu pečiva. Napomáhá dosažení lepšího vzhledu, stejnoměrné pórovitosti, křehkosti a zbarvení kůrky, zlepšení kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva. Lze ho použít do vodového, mléčného i tukového pečiva. Například do žitných chlebů s medem, se sójou, slunečnicí. Dále do běžného pšeničného pečiva a ovesných a pšeničných dietetických chlebů.
Při přípravě dezertů můžete Sladovit použít jako přísadu do trvanlivých výrobků jako jsou perníky, tyčinky, oplatky nebo suchary. Pokud si rádi vyrábíte domácí bonbony nebo karamely, i zde můžete využít Sladovit.
Sladové výtažky vznikají ze sladiny, což je rozemletý slad vlastní výroby pečlivě povařený v pitné vodě. Následně se sladina zahušťuje odpařováním a vzniká sladový tekutý výtažek medovité konzistence, který má silnou sladkou chuť a typickou sladovou vůni bez cizích zápachů.
Zařazení: