Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Využití:
pečivo – chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
zahušťování – protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
smažení – lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené ze špaldové mouky
knedlíky, těstoviny, halušky – mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Zařazení: Mlýnský obilný výrobek.
Zemědělská produkce: ČR.
Složení: Mleté zrno špaldy. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Lepek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do