Quinoa – matka všech zrn! Tak se quinoe přezdívá v Jižní Americe. Ačkoliv vypadá jako semínko, ve skutečnosti se jedná spíše o obilovinu, která je přirozeně bezlepková. V kuchyni je quinoa vyslovený poklad. Skvěle se hodí jako samostatná příloha například místo rýže. Můžete si ji udělat nasladko i naslano. Překvapivě obě dvě kombinace se ke quinoe hodí. A jak se vlastně quinoa připravuje? Podobně jako rýže. Smíchejte quinou s vodou (přibližně 1 hrnek quinoy s 3 hrnky vody). Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a nechte 15 až 20 minut vařit. To, že je quinoa hotová poznáte tak, že jednotlivá zrníčka „vystrčí malé ocásky“. My osobně máme nejraději quinou ochucenou citronovou šťávou a zamíchanou do zeleninového salátu. A vy?
Ochutnej Ořech Quinoa ČERVENÁ
89 Kč
Popis
Další informace
E-shop | |
---|---|
Velikost |
500 g |
Značka | |
Udržitelnost | Nakupováním produktů přímo od výrobce snižujete CO2, které vzniká při přepravě zboží mezi prodejci. , |