Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Tipy na použití:
ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek…
výroba kvašené zeleniny
nápoj z umeocta
zeleninové soté
salát z avokáda a bílé ředkve
bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Zařazení: Ocet – ovoce.
Země původu: Japonsko.
Složení: Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.