Návod na přípravu: K dochucení pokrmů.
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Země původu: Japonsko
Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY (16,6 %), PŠENICE (13,5 %), jedlá mořská sůl (10,7 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny: Sója, lepek.
Skladování: Skladujte v suchu a temnu. Chraňte před teplem.
Distributor: COUNTRY LIFE s.r.o., Nenačovice 87266 01, Beroun 1.
Výživové údaje/100ml
Množství
Energetická hodnota
300kj/71kcal
Tuky
0,3g
z toho nasycené