Veganská pomazánka je chutí i konzistencí podobná paštice. Její základ tvoří bílé tofu, chuť dodává smažená cibulka. Má bezlepkové složení a je bez živočišných složek. Je tedy vhodná nejen pro vegetariány a vegany, ale i pro celiaky. Nemusíte ji skladovat v lednici. Vydrží i ve vyšších teplotách (do 25 °C) a nemusíte se ji proto bát sebou vzít i na celodenní výšlap po horách.
Namazat ji můžete na kvalitní pečivo nebo na krekry. Výborně chutná v kombinaci s čerstvou zeleninou. Děti si na ní pochutnají jako na zdravé rostlinné svačince. Vykouzlíte z ní i pohoštění na oslavy nebo pro nečekanou návštěvu. Stačí namazat na kousky pečiva, ozdobit čerstvou zeleninou a třeba olivami, a zdravé a chutné kanapky jsou na světě.
Obsažené tofu je výborným zdrojem bílkovin nejen pro ty, kteří se živočišným potravinám vyhýbají, ale pro všechny, kteří chtějí trochu ozdravit a obměnit svůj jídelníček. Pomazánka je díky němu výborně stravitelná, nezatíží zbytečně vaše zažívání.
Země původu: Česká