Tapiokový škrob je velice všestranný pomocník v kuchyni. Perly neobsahují lepek ani žádné alergeny. Neobsahují ani téměř žádné tuky. Tapiokové perly jsou vynikající na výrobu domácího pudingu či dezertu. K zahuštění i k výrobě těst.
Návod k použití:
1 díl perel smícháme se 6 díly libovolné tekutiny a uvaříme do měkka tak, aby byly kuličky průhledné.
Na přípravu pudingu: Perly namočíme ve vodě nejlépe přes noc, přidáme mléko či rostlinný nápoj a přivedeme k varu. Dosladíme cukrem nebo sirupem. Finální výrobek dozdobte podle chuti ovocem.
Složení: Škrob z hlíz keře Manioku (Manihot esculenta).
Skladování: Skladujte v suchu, v původních obalech, mimo přímé sluneční záření.
Země původu: Myanmar.
Výrobce: COUNTRY LIFE s.r.o., Nenačovice 87266 01, Beroun 1.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/100G:
energetická hodnota:
1485kj/350kcal
tuky:
0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1g
sacharidy:
86,0g
z toho cukry:
0,5g
vláknina:
0,0g