Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna rýžové.
Tipy a recepty na použití rýžové kaše:
dezert – v poháru můžete rýžovou kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
zahušťování – díky neutrální chuti je rýžová kaše ideální pro zahušťování pokrmů jako jsou omáčky nebo polévky
koktejl – když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
knedlíčky do polévky – nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
bešamelová omáčka – do rostlinného nápoje přidáte dle požadované hustoty rýžovou kaši, ochutíte muškátovým oříškem a solí a minutku povaříte, poté necháte odstát a omáčka je hotová
Rýže je přirozeně