Čekankový sirup se vyrábí z kořene čekanky. Z této zajímavé suroviny se získává rozpustná vláknina inulin. Sirup je přirozeně bezlepkový (může však obsahovat stopy lepku) a díky vysokému obsahu vlákniny je zcela jedinečným sladidlem. Je chuťově neutrální a dá se používat přímo ke slazení pokrmů a nápojů (výborný je do čaje a kávy) nebo jej můžete využít jako zdravější náhradu cukru při pečení. Vynikající je na doslazení snídaňové kaše nebo na přelití palačinek či lívanců.
Náš čekankový sirup je bez přidaného cukru a není dobarvován karamelem.
Tipy na použití sirupu:
domácí zmrzliny
ovocné želé z agaru
tofu krém, puding
domácí rostlinná mléka
sušenky, bábovky, koláče, muffiny…
domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
marmelády, džemy
Do našeho sortimentu vybíráme jen ty nejlepší produkty z oblasti biopotravin a zdravé stravy. Najdete u nás komplexní nabídku, od základních potravin, jako jsou luštěniny nebo vločky, po speciality jako lahůdkové droždí.
Složení: Tekutá