Džem z černého rybízu? A dokonce BIO?!
Džem obsahuje 80% celých plodů černého rybízu. Dobře se roztírá a díky vysokému procentu použité dužiny má nasládlou chuť. Výborně se hodí k dezertům jako jsou palačinky, wafle nebo jen tak na pečivo.
Ručně zpracovaný černý rybíz
Zpracována je celá dužina plodů a džem neobsahuje žádné umělé konzervanty nebo barviva. Při výrobě bylo na 100 g džemu použito 80 g černého rybízu v BIO kvalitě. Doporučujeme skladovat v chladu a nevystavovat slunečnímu záření.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota |
782 kJ / 184 kcal |
Tuky | < 0,5 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
< 0,1 g |
Sacharidy | 44 g |
– z toho cukry | 37 g |
Bílkoviny | < 1,1 g |
Sůl | < 0,01 g |
BIO certifikace CZ-BIO-001
Náš rybízový džem má BIO certifikát – Produkce ekologického zemědělství EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: (80 %) BIO černý rybíz, BIO třtinový cukr, zahušťovadlo: pektin.
Původ: EU
Skladování: Doporučujeme před konzumací promíchat. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na sklenici. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření uchovávejte v suchu při teplotě +4°C a spotřebujte do 2 měsíců.
Hmotnost: 260 g
Recepty:
Palačinky z tvarohového těsta plněné džemem
Postup
- Tvaroh a vejce pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladkou hmotu, zamíchejte kukuřičný škrob, špetku soli a pokud by si měl těsto ještě řídké přimíchejte trochu špaldové mouky (mouka ale nemusí být nutná).
- Dejte těsto alespoň 20 minut odležet. Pak už jen upečte palačinky. Při tomto palačinkovém těstě je nutné mít opravdu dobrou pánev, ať se ti nic nepřichytí.
- Jako náplň jsem použila Borůvkový džem bez přidaného cukru, ale díky vysokému podílu dužiny je opravdu příjemný sladký. Na vrch už jen nějaké ovoce, mletá skořice a oříškové máslo.