Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20%. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Tipy a recepty na použití BIO citronového cukru:
pečení – citronovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky
krémy – i studené dezerty můžete provonět citronovým cukrem
zmrzlina – citronovou zmrzlinu chuťově ještě zvýrazníte citronovým cukrem
nápoje – citronový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i