Dulse je mořská řasa nachové barvy s ostrou chutí. Můžete ji přidat do salátů, omáček, dušených pokrmů a hodí se i na ozdobení. Na rozdíl od většiny ostatních mořských řas se před použitím nemusí namáčet, můžete ji použít hned. Pokud chcete dulse použít jako koření, je vhodné ji předem nasucho opražit na pánvi. Zvýrazní se tak její chuť. Pak ji nadrobno nadrťte v hmoždíři. Dulse má typickou “mořskou” chuť. Výborně se proto hodí třeba do vegetariánských pomazánek, kterým chcete dodat rybí příchuť.
Recepty:
Pomazánka s ovesnými vločkami, tofu a droždím
Ořechová pomazánka – umixujte 100 g kešu s 1 nastrouhanou mrkví a 2 listy pekingského zelí, posypte mořskou řasou Dulse
vývar – do velkého hrnce vložte různé druhy zeleniny – neměla by chybět mrkev, cibule, kousek mořské řasy, natě, bylinky a nechte vařit klidně i několik hodin, potom přeceďte
saláty – s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
koření – rozdrcením řas získáte